Twinkle | Digital Commerce

Tesco: Boodschappen doen via barcodescanning

2017-05-27
180101
  • 1:04

Tesco heeft een barcodescanner toegevoegd aan zijn Groceries App voor de iPhone. Door een streepjescode van een verpakking op de foto te zetten, wordt het bijbehorende product automatisch in het boodschappenmandje geplaatst.

Volgens The Guardian is Tesco de eerste Britse retailer met een ‘transactionele barcodescanner’. De toepassing, beschikbaar in de 2.0-versie van de Tesco Groceries App, moet drukke ouders en ‘time-poor professionals’ helpen altijd en overal boodschappenmandjes te vullen, zonder dat ze daar veel tijd aan kwijt zijn. Hieronder ziet u een impressie van de scantoepassing.



Supermarktoorlog
Anders dan in Nederland verkopen alle grote supermarktketens in Groot-Brittannië ook online. Volgens analisten zou er inmiddels sprake zijn van een online-supermarktoorlog, waarin de barcodescanner een nieuw wapen is. De 1.0-versie van Tesco's Grocery App, die pas sinds september beschikbaar is, werd overigens al ongeveer 400.000 keer gedownload.

Collaboratie en inspiratie
De toegevoegde mobiele scantoepassing sluit aan bij het verhaal dat hoofd R&D Nick Lansley onlangs hield op een congres van Internet Retailing in Londen. Hij vertelde dat Tesco features ontwikkelt voor collaboratie en inspiratie, om shoppers eerder in het oriëntatieproces betrokken te maken. Een samenvatting van zijn presentatie vindt u hier.