Twinkle | Digital Commerce

Non-Stop Webshops biedt dropshipping voor fietsendealers

2017-11-08
180101
  • 1:59

Non-Stop Webshops biedt Nederlandse fietsverkopers een manier om te verdienen aan internetverkoop. Een aantal geïnteresseerde dealers wil niet dat online bestelde fietsen in hun winkel worden afgehaald, omdat prijsverschillen dan aan het licht zouden komen.

Dat erkent Johnny van der Stouwe van Non-Stop Webshops. Met zijn compagnon annex wielercoryfee Maas van Beek heeft hij afgelopen weekend ongeveer drieduizend rijwielhandelaren aangeschreven. Vanaf 25 euro per maand kunnen ze een subdomein openen van Uwfietsenonderdelendealer.com, nu nog niet live. Fietsendealers krijgen de mogelijkheid een assortiment van 30.000 fietsen en onderdelen aan de man te brengen in de shop, die ze kunnen voorzien van de eigen look and feel. Als via hun site iets wordt verkocht, ontvangen ze zonder verdere tegenprestatie een deel van de marge. Bovendien kunnen ze extra toeloop naar hun winkel verwachten, in geval van reparaties.

Scherpe prijzen
Van der Stouwe en Van Beek zeggen met het dropshipping concept een aanval te doen op de parallelhandel. Internetpartijen zouden de Nederlandse inkoopkanalen omzeilen door zaken te doen met buitenlandse leveranciers. ‘Non-Stop webshop doet dat niet, maar wij kunnen door de grote volumes scherpe prijzen bedingen’, aldus Van der Stouwe. 'Wij hopen in een paar maanden honderd tot tweehonderd subdomeinen te kunnen openen. De eerste moeten in december live zijn.'

Merken uitsluiten
Deelnemende fietshandelaren kunnen webkopers de optie bieden hun rijwiel of onderdeel in de winkel op te halen, maar volgens Van der Stouwe is niet iedereen daarvoor te porren: ‘Vaak zijn de producten in de webwinkel goedkoper dan ze in de winkel zijn en dealers willen liever niet dat dat opvalt. Onze afnemers kunnen er voor kiezen om bepaalde merken (complete lijst hier) uit te sluiten in hun subshop, bijvoorbeeld concurrenten van de merken die ze in de winkel verkopen. Maar ze kunnen er inderdaad ook voor kiezen juist de merken die ze wél in de winkel verkopen buiten de webwinkel te houden.’

Eigen producten
Of Non-Stop Webshops fietskopers verzendkosten in rekening zal brengen en hoe hoog die zullen zijn, weet Van der Stouwe nog niet. Afnemers die bovenop de maandelijkse fee van 25 euro 5 euro extra betalen, kunnen in de shop ook producten verkopen die buiten het standaadassortiment vallen. ‘Mits het niet om tuinkabouters gaat’, wijst Van der Stouwe op het belang van relevantie.

Skelters en computerstoelen
Non-Stops Webshop, dat tevens skelters en computerstoelen zal gaan verkopen via een dropshipping concept, wil binnenkort ook Belgische en Duitse fietsverkopers warm maken voor de online-fietsverkoop.