Twinkle | Digital Commerce

MoneyMedic koppelt iDeal-kassa aan facturatiesysteem

2017-05-27
8968
  • 1:24

MoneyMedic biedt startende webwinkeliers een iDeal-kassa aan, die is gekoppeld aan hun administratie. De kosten per transactie hangen af van het betaalvolume. MoneyMedic is onderdeel van MediaMedics, dat eerder dit jaar Tinypay op de markt bracht.

‘We hebben geconstateerd dat er nog geen laagdrempelige betaaloplossingen zijn die direct zijn gekoppeld aan een administratie’, motiveert marketingdirecteur Richard Straver de betaalmogelijkheid. De iDeal-kassa is verbonden aan de inkomstenbron achter het gratis facturatiesysteem dat MoneyMedic eerder dit jaar op de markt bracht.

Kassa als bestelformulier
Verkopers die de kassa implementeren sturen hun klanten direct een factuur na bestelling. Straver: ‘De ondernemer hoeft nog maar één keer per kwartaal op een knop te klikken om de btw-aangifte uit te laten rekenen. Overigens is de kassa ook te gebruiken als bestelformulier. Dus ook ondernemers zonder website kunnen iDeal-betalingen aanbieden op internet.’

‘Gratis’
MoneyMedic rekent geen opstartkosten of maandelijkse kosten, wat het bedrijf ertoe verleidt de iDeal-kassa ‘gratis’ te noemen. Het gebruik van de kassa kost de ondernemer echter 2,20 euro per transactie, een bedrag dat omlaag gaat bij een groter volume. Wie maandelijks meer dan duizend keer gebruik laat maken van de iDeal-kassa, betaalt nog 90 eurocent per transactie.Tinypay
Twinkle schreef eerder dit jaar (in het nieuws van nummer 3) over Tinypay, een online-verkooptoepassing van MoneyMedics’ moederbedrijf MediaMedics. ‘Start selling in 60 seconds’ is de belofte. Bezoekers van Tinypay.me kunnen aangeven welk product ze willen slijten en foto’s, beschrijvingen en locatiegegevens toevoegen. De informatie kunnen ze delen via sociale netwerken of embedden op hun eigen website. Een account aanmaken hoeft niet. Productmanagement verloopt via e-mail, betalingen via PayPal.