Twinkle | Digital Commerce

PayPal lanceert nieuwe dienst voor kleine betalingen

2017-05-27
180101
  • 1:41

PayPal heeft een service ontwikkeld die het makkelijker maakt om kleine betalingen te doen, bijvoorbeeld voor digitale goederen in virtuele werelden of voor het bekijken van online-video’s. Naar verwachting komt de betaalmethode nog dit jaar ook in ons land beschikbaar.

Dat heeft de succesvolle eBay-dochter bekend gemaakt. Met de dienst speelt PayPal in op de groeiende vraag naar een eenvoudig middel voor micropayments. Meestal worden die kleine betalingen niet als tegenwaarde voor goederen verricht, maar als entreekaartje voor digitale content. Naar eigen zeggen is de micropayments oplossing van PayPal ‘sneller, veiliger en kosteneffectiever’ dan die van concurrenten. In twee muisklikken kan worden afgerekend zonder de site van een uitgever te verlaten.

Facebook heeft toegezegd de micropayments service van PayPal te zullen integreren op zijn platform. Ook met de Financial Times werd al een deal gesloten.

5 procent plus 5 cent
PayPal vraagt merchants / uitgevers 'die frequent kleine transacties doen' (datasheet) 5 procent commissie over het afgerekende bedrag en daarnaast een vast bedrag van 5 dollarcent bij betalingen onder de 12 dollar. Voor een blok content van 2 dollar betaalt de verkopende partij dus 15 dollarcent aan PayPal.

PayPal for digital goods
PayPal for digital goods, zoals de service is genoemd, komt later dit jaar op de Amerikaanse markt beschikbaar. De dienst is volgens PayPal eenvoudig te implementeren op websites van onder meer gameontwikkelaars, mediabedrijven en bloggers. Dennis van Allemeersch, countrymanager van PayPal in de Benelux, laat weten dat de microbetaalmethode ook in ons land zal worden gelanceerd: 'Ik verwacht ergens richting het eind van dit kwartaal.'

Ooyala PayWall
Vorige week kondigde Ooyala, dat producten en diensten verkoopt waarmee anderen videocontent te gelde kunnen maken, al de Ooyala PayWall aan (video met CEO hier). De betaalmuur werd samen met PayPal ontwikkeld. Kijkers van online-video’s krijgen de vraag voorgelegd of ze verder willen kijken. Dan moeten ze wel betalen, via PayPal. Hieronder ziet u hoe deze PayWall voor de kijker wordt opgetrokken: