Twinkle | Digital Commerce

Gap voor het eerst te koop Nederland via webwinkel Gap.eu

2017-11-11
180101
  • 1:07

Gap heeft een e-commerce platform geopend voor inwoners van negen Europese landen. Ook Nederlandse shoppers kunnen voortaan kleding aanschaffen van Gap en zusterlabel Banana Republic.

De opening van het Europese platform volgt op de acceptatie van weborders uit 55 landen op vijf verschillende continenten. Die mogelijkheid biedt Gap sinds augustus op Gap.com. Tot deze zomer verkocht Gap zelf niet online buiten de Verenigde Staten. Britse shoppers konden het label al wel een tijdje aanschaffen bij Asos, de Britse online-verkoper die recent de oversteek de andere kant op maakte.

Gap.eu en Bananarepublic.eu
Vanaf vandaag kunnen ook webshoppers uit Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Ierland, Spanje en Italië shoppen bij Gap. Daartoe heeft het concern, vorig jaar goed voor 1,1 miljard dollar webomzet, de sites Gap.eu en Bananarepublic.eu gelanceerd.

Distributiecentrum
Om de Europese markt goed te kunnen bedienen heeft Gap een distributiecentrum geopend in het Britse Stafford. Britten betalen geen verzendkosten als ze voor meer dan vijftig Britse pond bestellen. Bestellers uit de andere acht Europese landen betalen een introductietarief van 6 pond (daarna 10 pond) voor het transport, dat normaal gesproken twee tot drie dagen in beslag neemt. Vanaf begin volgend jaar worden prijzen ook in euro’s vermeld. Vanaf dan zal nog een dozijn andere landen via het Europese platform worden bediend.