Twinkle | Digital Commerce

Gap in zee met Asos voor Europese online-verkoop

2017-11-08
175130
  • 0:55

De kleding van Gap, een toonaangevende modespeler in de Amerikaanse e-commerce branche, is binnenkort ook in Europa online te koop. Niet via eigen webshops, maar via het Britse online-modehuis Asos.

Een half jaar geleden kondigde Gap nog aan Europese webwinkels te lanceren, maar het ziet daar voorlopig vanaf. Vanaf augustus komt de eerste kleding wel te hangen in de virtuele rekken van Asos.com. Het aanbod zal in de aanloop naar de Kerst worden uitgebreid.

Populair
Gap Incorporated is behalve van het merk Gap onder meer eigenaar van de merken Old Navy en Banana Republic, die zowel in fysieke winkels als online worden verkocht. De webwinkels van de drie genoemde merken zijn populair onder Amerikanen, en staan allen in de webwinkel top-50 van het blad Stores.

Mango, Hackett, Gant en Mini Boden
Asos, dat vorige week een driecijferige omzetgroei bekend maakte, haalt met Gap opnieuw een merk van naam in huis. Het sloot onlangs al overeenkomsten met de merken Mango, Hackett, Gant en Mini Boden. Volgens Fashionunited.nl worden ook die merken vanaf komende zomer bij Asos verkocht.