Twinkle | Digital Commerce

Gap stapt in multibrand retail met Zalando

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57
Gap gaat voor het eerst verkopen buiten zijn eigen kanalen aan Europese klanten. Daartoe sloot het een samenwerking met Zalando. Vanaf komende zomer krijgt de Amerikaanse retailer een eigen shop op Zalando’s platform.

Het Amerikaanse Gap heeft momenteel 223 fysieke winkels wereldwijd. Het label opende in 2010 zijn Europese webshop, ook voor de Nederlandse markt. Gap wil echter nu bekender worden bij het Europese publiek en denkt dit via Zalando te bereiken.

Andere merken
In zijn online shop-in-shop zijn straks kledingstukken en accessoires van de afdelingen Gap Women, Gap Men, GapKids, en babyGap te koop. ‘Het is de eerste keer dat we samen met andere merken straks op Zalando worden getoond’, laat Stefan Laban van Gap optekenen in een persbericht. ‘De samenwerking is een strategische stap waarmee we verder willen groeien op de Europese markt.’

Partnerprogramma Nederland
Zalando werkt ook al met andere retailers samen in een apart partnerprogramma. In Nederland nemen daar ook modelabels en retailers aan deel. Noppies had de primeur in de zomer van 2013.