Twinkle | Digital Commerce

Internationale erkenning en klanten voor Shopwithyourfriends

2017-05-27
180101
  • 1:14

Shopwithwithyourfriends werd deze week de eerste niet-Franse winnaar van de E-Commerce Awards in Parijs. De Nederlandse startup in social commerce voert verregaande zakelijke gespreken met internationale fashion retailers van naam.

Dat zegt Chantal van der Vorst van Chatventure, het bedrijf achter Shopwithyourfriends. De tool, die het mogelijk maakt realtime te shoppen met vrienden op afstand, werd in Parijs beloond met de onderscheiding voor het beste customer relationship product. Shopwithyourfriends was in nog drie andere categorieën genomineerd (overzicht van alle awards hier).

Volgens de Franse jury, met afgevaardigden van onder meer Pixmania, Vente-privee, Priceminister, Fnac en Club Med was het voor het eerst dat een buitenlands bedrijf er met een prijs vandoor ging.

Live samen shoppen
Met Shopwithyourfriends bieden webshops hun bezoekers de mogelijkheid om samen met Facebook-, Hyves-, Messenger-, of Twitter-contacten live online te shoppen en gezamenlijk kledingsets samen te stellen. Veel meer over de dit voorjaar gelanceerde toepassing leest u hier.

Buitenlandse klanten
Onder meer eersteling Wehkamp.nl, Kijkshop.nl en Kleertjes.com maken al gebruik van Shopwithyourfriends. Binnenkort komen er behalve nieuwe Nederlandse waarschijnlijk ook buitenlandse klanten bij. Van der Vorst: ‘Het gaat om de grotere fashion bedrijven, namen die echt tot de verbeelding spreken. We hebben aan onze dienstverlening onlangs een interactief lookbook toegevoegd. Daarmee is onze postitionering nog meer in de richting van fashion geschoven. Binnenkort gaan de eerste bestaande klanten dat lookbook implementeren, maar ook buitenlandse partijen waarmee we nu praten zijn enthousiast.'