Twinkle | Digital Commerce

Filmfestival komt te vroeg voor webvideotheek Filmotech

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

De lancering van de Nederlandse webvideotheek Filmotech is uitgesteld. Het gaat de initiatiefnemers niet lukken het platform volgende week te presenteren op het Nederlands Filmfestival, laten ze vandaag weten.

Filmotech moet dé online-verzamelplaats worden voor Nederlandse films en alle tv-series die in de geschiedenis van de publieke omroep. Kijkers moeten 5 euro voor nieuwe films betalen en 1 euro voor een oudere film of een aflevering uit een tv-serie.

Andere naam
Het initiatief van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS), het EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kwam begin deze maand in de openbaarheid. De webvideotheek zou, onder andere naam dan Filmotech, op zeer korte termijn worden gelanceerd en wel tijdens het vandaag begonnen Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Gebruikerservaring
De deadline van 28 september bleek te scherp gesteld, laat marketingmanager Joost de Wit weten: 'Kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn uiterst belangrijk voor Filmotech. Juist op deze gebieden willen we ons gaan onderscheiden. We hebben gisteren vastgesteld dat de gebruikerservaring van het platform nog niet aan de eisen voldoet die we daaraan stellen. Om deze reden hebben we het besluit genomen om de lancering uit te stellen.'

Details
Afgelopen maanden heeft Filmotech met alle betrokken producenten, filmmakers, distributeurs en andere partners toegewerkt naar een lancering tijdens het Nederlands Filmfestival. Dit heeft volgens De Wit geresulteerd in een goed werkende videodienst met daarop een uitgebreide catalogus van oude en nieuwe Nederlandse film en tv content. ‘Het verschil maak je echter in de details’, aldus de marketingmanager. ‘Juist hier geloven we nog een paar stappen te moeten nemen om de eindgebruiker optimaal van dienst te kunnen zijn.'

Filmotech geeft zichzelf nu nog maximaal twee maanden voor de webvideotheek geopend moet zijn.