Twinkle | Digital Commerce

Amsterdams kantoor en recordomzet voor Vente-exclusive.com

2017-05-27
180101
  • 1:44

Vente-exclusive.com heeft een kantoor geopend in het World Fashion Center in Amsterdam. De afgelopen halfjaaromzet van de Belgische flash sale community lag hoger dan de hele omzet in 2009. Een steeds groter deel daarvan wordt in ons land geboekt.

Vente-exclusive.com verkocht vorig jaar in totaal voor 6,5 miljoen euro aan merkartikelen. De inmiddels ongeveer 650.000 leden kunnen die binnen een sale van enkele dagen aanschaffen tegen tientallen procenten korting, zoals ook het geval is bij voorloper Vente-privee.com en het louter op Nederland gerichte Shopvip.com.

20 miljoen
Dit jaar gaat het nog beter met Vente-exclusive.com. Het boekte een omzet in de eerste zes maanden die de 6,5 miljoen ‘ruimschoots heeft overschreden’, zonder het cijfer te willen specificeren. Het bedrijf verwacht dat de omzet in de tweede helft van dit jaar zal doorgroeien, waarmee de omzetambitie van CEO Lionel Lammens in beeld komt. Hij zei dit voorjaar tegen Twinkle (compleet interview hier) dat Vente-Exclusive.com gaat voor 20 miljoen euro.

Nederlands georiënteerde merken
Omdat de helft van dat bedrag uit Nederland moet komen, is er voortaan een Amsterdams kantoor. Lammens ter gelegenheid daarvan: 'We werken ondertussen samen met tientallen mode- en lifestylemerken in Nederland. Om hen nog beter van dienst te zijn vonden we het belangrijk dit kantoor te openen.'

Over het merkportfolio zegt de CEO: 'We bieden steeds meer typisch Nederlands georiënteerde merken aan zoals Marlies Dekkers, Mexx, Johnny Loco, Cruyff, Buddha to Buddha, Diesel, FAB, Otazu, Eager Beaver en Patrizia Pepe. Dat valt duidelijk in de smaak bij onze Nederlandse leden. Een goed jaar geleden waren iets meer dan een derde van onze leden afkomstig uit Nederland, maar vandaag is de verdeling tussen België en Nederland bijna gelijk.’

TNT Post, Kiala en Taxipost
Vente-exclusive.com koopt de afgeprijse merkproducten pas na afloop van een sale in. Vanuit Brussel verzendt het bedrijf de producten vervolgens naar adressen in de Benelux, via TNT Post, Kiala en Taxipost. In ons land heeft het bedrijf alleen een retourmagazijn. De verzendkosten voor de klant liggen standaard op 6 euro. De levertijd bedraagt twee tot drie weken.