Twinkle | Digital Commerce

Mexx ook failliet in België en Duitsland

2017-11-08
180101
  • 0:55
Mexx is ook in België failliet verklaard. De rechtbank van Antwerpen heeft vlak voor de jaarwisseling faillissement uitgesproken nadat overnamegesprekken op niets uitliepen. Het Nederlandse moederbedrijf ging begin december al kopje onder. Duitsland volgde net voor de kerst.

Mexx België telt negen fysieke winkels en veertien shop-in-shops bij warenhuisketen Inno. Zo’n tweehonderd medewerkers komen door het faillissement op straat te staan, meldt Retaildetail België. Zij kregen daarvoor nog een eindejaarsuitkering. Mexx had volgens een woordvoerder aanzienlijke schulden bij onze zuiderburen; onder meer ruim één miljoen euro aan sociale lasten. Het is onbekend of de winkels open zullen blijven.

Amazing online presence
Het moederbedrijf van de kledingketen ging medio december failliet. Mexx besloot begin 2014 om zijn webwinkel offline te halen en in de luwte te werken aan een ‘amazing online presence’. Dit jaar moest er dan een vernieuwde webshop komen. Speciaal voor de feestdagen verkocht Mexx tijdelijk online in pop-up shop Mexx.nl, die eind december werd gesloten.