Twinkle | Digital Commerce

Mexx maakt doorstart onder Turkse eigenaar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Mexx maakt een doorstart onder een nieuwe eigenaar, het Turkse retailbedrijf Eroglu. In Nederland zullen acht van de vijftig winkels worden heropend, over de inmiddels al een jaar gesloten webshop worden geen uitspraken gedaan.

Dat maakt Het Financieele Dagblad vanmiddag bekend.

De investeerder in Mexx uit Istanbul is onder meer eigenaar van spijkerbroekenmerk Loft en de wereldwijde actieve modeketen Colin’s. ‘Ze zien veel potentie in het merk Mexx en zien het bedrijf als springplank naar West-Europa’, vertelt curator Frits Kemp aan het FD.

Toekomstplannen
De acht fysieke winkels in Nederland en de ‘enkele tientallen winkels’ die in Europa nu weer open zullen gaan worden in een later stadium vergezeld door de overige vestigingen. Eroglu vertelt in februari in een persconferentie meer over de toekomstplannen voor Mexx. Dan zal waarschijnlijk ook over online verkoop worden gesproken.

Gesloten webshop
Het moederbedrijf van Mexx ging medio december failliet. De retailer besloot begin 2014 om zijn webwinkel offline te halen en in de luwte te werken aan een ‘amazing online presence’. Dit jaar moest er dan een vernieuwde webshop komen. Speciaal voor de feestdagen verkocht Mexx tijdelijk online in pop-up shop Mexx.nl, die eind december werd gesloten.