Twinkle | Digital Commerce

Euretco komt met webwinkelplatform voor retailers

2017-11-08
180101
  • 1:17

Retailconcern Euretco wil nog dit jaar een centraal e-commerce platform lanceren. Het moet als basis dienen voor webwinkels van individuele ondernemers. Uit het jaarverslag: ‘We zien dat onnodig omzet wegsijpelt via het web’.

De bovenstaande uitspraak is afkomstig van Ferry den Hoed, die vorige week na twintig jaar afscheid heeft genomen van Euretco. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de digitale activiteiten van het concern, bekend van ketens als Sport2000, Runnersworld, Decorette en Lampenier.

Geen concurrent
In het jaarverslag van Euretco, dat kort voor Den Hoeds vertrek verscheen, wordt gesproken over ‘de inrichting van een internetplatform dat vanuit een collectieve webshopgedachte gaat fungeren’.

Den Hoed in het verslag: ‘We zien dat onnodig omzet wegsijpelt via het web. Een aantal ondernemers is reeds gestart met online verkopen, maar het lukt niet iedereen om het organisatorisch en financieel en met name logistiek (retourenafhandeling) sluitend te krijgen. Als Euretco deden we ook al enige ervaring op, onder meer bij formules Duimeland, Decorette, Runnersworld en de inkoopgroep AltijdGoedSlapen. We hebben onderzocht wat wij als Euretco zouden kunnen doen om onze zelfstandige ondernemers verder te helpen en te ondersteunen in hun webshopactiviteiten, zonder een concurrent te worden van hen. Hieruit is de gedachte van een platform met een zekere mate van collectiviteit ontstaan. We hopen eind 2010 van start te kunnen gaan op het web.’

Stappen
Woordvoerster Anita Taks bevestigt dat Euretco stappen maakt met het platform, maar zegt op dit moment geen nadere toelichting te kunnen geven.