Twinkle | Digital Commerce

Voyage Privé mikt dit jaar op 200 miljoen euro omzet

2017-05-27
180101
  • 1:15

Voyage Privé, de Franse reissite waarop alleen leden vakantieaanbiedingen kunnen boeken, heeft vorig jaar een omzet van ongeveer 100 miljoen euro geboekt. Het bedrijf, dat onlangs de Amerikaanse markt betrad, denkt dat bedrag dit jaar te kunnen verdubbelen.

Dat meldt Excitingcommerce.com op basis van uitspraken van CEO Dennis Philipon. Op Voyageprive.com worden behalve complete reizen ook hotelovernachtingen en tafels in toprestaurants aangeboden tegen kortingen tot 60 procent. Ruim vier miljoen leden zijn aangesloten bij de site, die zijn omzet de afgelopen jaren steeds minimaal zag verdubbelen.

Besloten uitverkopen
Het concept van besloten uitverkopen werd in Europa groot gemaakt door het eveneens Franse Vente-privee.com, dat vorig jaar 700 miljoen euro omzet boekte.

Niet alleen kortstondige aanbiedingen van producten, maar ook die van reizen doen het dus goed op internet. De Nederlandse markt heeft met ‘iBood voor reizen’ Boekvandaag.nl slecht voorzichtig kennis gemaakt met flash sales op de reismarkt. Verschil met Voyage Privé is dat aankopen op Boekvandaag.nl niet zijn voorbehouden aan leden.

Travelzoo en Jetsetter.com
Voyage-Prive is behalve in het thuisland inmiddels actief in Spanje, Italië, Groot-Brittannie en sinds kort in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft honderd werknemers in Frankrijk en gemiddeld tien per ander land. In Amerika neemt het bedrijf het onder meer op tegen Travelzoo en de Gilt Groupe, bekend van de besloten shopsite Gilt.com. Het bedrijf is op de reismarkt actief met Jetsetter.com.