Twinkle | Digital Commerce

Dealfactory.nl biedt iPad te koop aan

2017-05-27
180101
  • 1:13

Deal-factory.com is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse webwinkelier met de iPad in zijn digitale schappen. Het hebbeding van Apple staat al een paar dagen in de verkoop en wordt vanaf komende donderdag uitgeleverd op basis van loting.

De iPad is officieel nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Pas na de introductie in de grootste Europese landen staat Nederland voor de introductie op de rol, later dit jaar. Tot die tijd is de e-bibliotheek van Apple hier ook nog niet te bezoeken.

Loting
CEO Olivier Chevalier laat weten dat Deal-Facory via ‘een lijntje in Amerika’ iedere week tien tot twintig iPads krijgt aangeleverd, die voor 649 euro per stuk in de verkoop gaan. Een loting bepaalt wie van de geïnteresseerden het apparaat zullen ontvangen. Chevalier: ‘Er hebben zich al mensen gemeld die veel meer voor de iPad over hebben, maar daar gaan we niet op in.’

'Gedoe’
Volgens Chevalier durven concurrenten die reseller zijn van Apple het niet aan om nu al iPads aan te bieden. ‘Andere Nederlandse webwinkeliers vinden het misschien te veel gedoe, of ze weten niet waar ze de apparaten vandaan moeten halen.'

Deal-Factory werd eind 2008 opgezet met tien niche-shops op het gebied van consumentenelektronica. De webwinkels van de Coolblue-concurrent groeiden in het eerste jaar met gemiddeld 20 procent per maand in omzet, aldus Chevalier eerder tegen Twinkle.