Twinkle | Digital Commerce

Beter Horen opent webwinkel

2017-11-08
180101
  • 1:13

Beter Horen heeft een nieuwe website gelanceerd met voor het eerst de optie om producten online te bestellen. In de webwinkel van de landelijke keten zijn geen hoortoestellen, maar wel allerlei accessoires daarvoor te koop.

Beter Horen noemt zichzelf ‘de eerste audicienketen’ met een webwinkel. Het vernieuwde Beterhoren.nl zou klanten ook meer achtergrondinformatie bieden over het gehoor en gehoorproblemen. Verder is gesleuteld aan de uitstraling en usabiliy van de nieuwe site, die is ontwikkeld door De Nieuwe Zaak en gebouwd door bureau Tecla.

Maatwerk
Omdat hoortoestellen maatwerk vereisen zegt de keten die niet online aan te bieden. Daarvoor kan de klant terecht bij de 240 fysieke winkels van Beter Horen. Wel online te koop zijn allerhande accessoires voor het hoortoestel, zoals bluetooth-oplossingen en gsm-koppelingen. Ook ringleidingen, wek- en waarschuwingsystemen, luisterhulpen, conferentieapparatuur en aanverwante producten als batterijen en reinigingsmiddelen zijn te bestellen via de webwinkel.

Vergoeding
Webshoppers kunnen ontvangen producten niet retourneren in een winkel van Beter Horen, maar alleen terugsturen via de post. Dat blijkt uit de voorwaarden op de site. Daarin staat ook dat online-bestelde producten niet in aanmerking komen voor vergoeding bij zorgverzekeraars, ‘althans Beter Horen zorgt niet voor de declaratie van de via de Webwinkel bestelde/gekochte producten’. Verder meldt de site: ‘Indien u voor een dergelijke vergoeding in aanmerking wenst te komen, kunt u naar een van de fysieke winkels van Beter Horen komen.’