Twinkle | Digital Commerce

Visa komt met shopping portal Rightcliq

2017-05-27
180101
  • 1:18

Om concurrenten als PayPal, Google en Amazon het hoofd te kunnen bieden, lanceert Visa binnenkort zijn nieuwe portal Rightcliq. De site doet onder meer dienst als vergelijker en kortingsetalage, maar moet vooral het aantal Visa-betalingen stimuleren.

Visa ziet hoe met name PayPal marktaandeel wint door de eenvoud waarmee shoppers, eenmaal geregistreerd, betalingen kunnen verrichten. Ook Amazon Payments en Google Checkout bieden een laagdrempelige manier om webtransacties te doen.

Assistent
Met Rightcliq biedt Visa webshoppers straks een plek om betaalgegevens en adresinformatie te stallen, verlanglijstjes bij te houden, kortingscodes te ontvangen en stappen in het bezorgproces van bestellingen te volgen. Rightcliq, dat ook sociale elementen zal kennen, fungeert daarmee als een soort vaste assistent bij het shoppen, die op ieder moment kan worden ingeschakeld.

Concurrerende betaalmethodes
Over de betaalcompent binnen Rightcliq zegt Visa in een persverklaring: ‘Users will be able to initiate purchases from Rightcliq or launch Rightcliq as they are browsing any merchant website when they're ready to buy.’  Rightcliq zal automatisch persoonlijke betalings- en adresgegevens invullen als een klant ergens een transactie wil doen. Opvallend is dat Visa ook concurrerende betaalmethoden een plaats biedt op de portal. Het bedrijf zegt klanten hiermee ‘maximale keus en controle’ te willen bieden.

Test
Rightcliq is al live en wordt momenteel getest door een groep Amerikaanse gebruikers. Visa heeft laten weten dat het platform spoedig ('soon') officieel zal worden gelanceerd in de Verenigde Staten. Of de portal ook Europese webshoppers gaat bedienen is onbekend.