Twinkle | Digital Commerce

Google Shopper maakt vergelijker van Android-telefoon

2017-11-09
180101
  • 1:34

Google Shopper biedt net als Shopsavvy en Streepjescodesanner.nl de mogelijkheid om de prijs van een fysiek product te vergelijken met die in webwinkels. De mobiele applicatie scant echter niet alleen barcodes, maar ook producten zelf.

Gebruikers van de nieuwe applicatie, die draait op Googles eigen besturingssysteem Android, kunnen webwinkelinformatie over boeken, cd’s, dvd’s en games ophalen door een product met hun mobiele camera in beeld te nemen. Zo kunnen ze prijsvergelijkingen maken tussen verschillende Amerikaanse webwinkels. De informatie uit de database is ook op te roepen door de zoekterm hardop in te spreken.

Goggles
Google Shopper combineert voice search met visual search, het zoeken van relevante informatie aan de hand van beelden. Met de lancering van Goggles zette Google eind vorig jaar al een grote stap in die laatste richting. Goggles, ook een Android-applicatie, richt zich op veel meer objecten dan producten alleen.

Scantastic
Mobiele scanapplicaties zijn aan een opmars bezig. De Nederlandse iPhone-applicatie Streepjescodescanner.nl, nog geen twee maanden geleden gelanceerd door Hardware.info, vergelijkt miljoenen producten en is nu al meer dan honderdduizend keer gedownload. Scantastic kwam eerder deze maand ook met een mobiele scanapplicatie op de proppen, waarvan de database bestaat uit het boekenaanbod van Bol.com.

Kopen
Net zo min als deze applicaties van Nederlandse makelij biedt Google de optie een product direct mobiel te kopen. Maar wat niet is kan nog komen. Dat geldt ook voor een koppeling met kaartenprogramma Google Maps, die de koper er bij voorbeeld op wijst waar hij een product in zijn fysieke nabijheid kan aanschaffen.

Store views
Google, dat vorige week de komst van eBay-veteraan Stephanie Tilenius als eerste ‘vice president commerce aankondigde, is nadrukkelijk bezig met het verbinden van de fysieke en de digitale wereld, ook op het gebied van shopping. Het bedrijf zou Google Maps willen uitbreiden met Google Store Views, foto’s die zijn genomen in winkels.