Twinkle | Digital Commerce

Walmart laat Chinese klant betalen met WeChat Pay

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Chinese consumenten kunnen hun aankopen in een Walmart-vestiging nu ook met WeChat Pay afrekenen. De betaaloplossing werkt op basis van een barcode en is te gebruiken in honderd van Walmart’s filialen in het Aziatische land.

Consumenten kunnen een barcode genereren via de WeChat Pay app en die aan de kassier tonen om te kunnen betalen. Hij scant de barcode, waarna het bedrag van de rekening wordt afgeschreven.

Cadeaubon
Walmart koppelde eerder al een loyaliteitsprogramma aan zijn WeChat-account. Zo krijgen volgers van het account als eerste nieuwe deals te zien en kunnen zij een digitale Walmart-cadeaubon naar vrienden sturen. Deze bon is geldig in zowel de 433 winkels in China als in de mobiele app.

Walmart en China
Walmart is nu zo’n zes jaar aanwezig in China. Vorige maand nam het bedrijf een aandeel van 5 procent in Jd.com. In ruil daarvoor verkocht ’s werelds grootste retailer zijn Chinese online supermarkt Yihaodian aan Alibaba’s concurrent. WeChat is een belangrijk communicatiekanaal voor Walmart, omdat het wereldwijd meer dan een miljard gebruikers heeft. 600 miljoen daarvan wonen in China.