Twinkle | Digital Commerce

Aan welke eisen voldoet een goeie e-commerce manager?

2017-05-26
433316
  • 1:03

Met de groei van het online-kanaal groeit de behoefte aan e-commerce managers. Hun takenpakket is ontzettend breed en seniors op dit terrein zijn schaars. Wat zijn de belangijkste eisen?

Die vraag staat centraal in een rapport van Exley Hervey, een Brits bureau in excecutive search. Titel: rEtail-rEvolution:Understanding organisational change in multi-channel retail ... And exploring the new skills & attitudes needed to succeed.

Exley Hervey stak zijn licht op bij bekende multichannel-retailers als Harrods, Debenhams en Marks & Spencer. Bijna zonder uitzondering hebben ze personele moeilijkheden om hun online-succes te laten managen.

Een e-commerce manager van een grote retail-organisatie moet dan ook veel in huis hebben: commercieel talent, retail-ervaring en kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie en sociale media. En dan hebben we het nog niet over leiderschapskwaliteiten.

Exley Hervey vraagt zich af of deze talenten nog wel in één persoon te verenigen zijn en schrijft: ‘The list of skills required for an E-commerce Director reads like a description of a business-oriented superhero.’

De lange lijst met vaardigheden (verdeeld tussen de categorieën core skills, enhanced skills en new skills) is te vinden in het rapport van Exley Hervey, dat u hier vindt.