Twinkle | Digital Commerce

Boohoo koopt Debenhams en maakt er online platform van

2021-01-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

De Britse webshop Boohoo heeft de merknaam en het online platform van het noodlijdende warenhuis Debenhams overgenomen. Hierdoor moeten waarschijnlijk de 123 vestigingen definitief de deuren sluiten.

De fashionwebshop bevestigt de overname voor 55 miljoen pond. Boohoo laat weten alleen ‘de merken en bijbehorende intellectuele eigendomsrechten’ over te nemen. ‘De transactie omvat niet de winkels, aandelen of financiële diensten van Debenhams.’

Voor Boohoo is de overname een kans om zijn fashionplatform uit te breiden met schoonheidsproducten, sportartikelen en huishoudartikelen. ‘Dit is een transformationele deal voor de groep, waardoor we een fantastische kans kunnen grijpen terwijl e-commerce blijft groeien. Het is onze ambitie om de grootste marktplaats van het VK te creëren’, aldus uitvoerend voorzitter Mahmud Kamani.

Boohoo laat weten van plan zijn om in het eerste kwartaal van 2022 Debenhams te integreren in zijn platform. Met de overname beschikt Boohoo ook over één van de grotere marketplaces van het Verenigd Koninkrijk.