Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl onbereikbaar tijdens weggeefactie

2017-05-27
172130
  • [nieuws]
  • 1:07

Thuisbezorgd.nl, dat vandaag tussen 19.00 en 19.09 uur gratis bestellingen zou accepteren, was al die tijd uit de lucht. Directeur Jitse Groen van de bestelsite zei vorige week nog dat er servercapaciteit genoeg was.

De verjaardagsactie van Thuisbezorgd.nl, dat uitging van zeshonderd bestellingen per minuut, is in het water gevallen. Al vanaf zes uur was de site meer niet dan wel bereikbaar.

Vijftien servers
Afgelopen donderdag zei Groen nog tegen Twinkle: 'Technisch zit het allemaal vrij goed in elkaar. Onze site draait op vijftien servers, al zegt dat aantal natuurlijk ook niet alles.'

De directeur verwachtte vooral 'aan de achterkant' enig oponthoud door de actie, die hem volgens begroting zo'n 75.00 euro zou kosten. Groen donderdag: 'Het zal het iets meer tijd kosten om orders door te spelen naar de bezorgrestaurants. Al met al duurt het misschien twee minuten langer, maar daarmee komen de bezorgbeloftes van de restaurants niet in gevaar. Het effect van onze actie zal op het individuele niveau van de restaurants wel meevallen. We hebben het natuurlijk ook bewust niet op zondag gepland.’

Ook de dinsdag bleek echter weinig geschikt.

Lek bij Just-Eat
Groen bestreed vorige week dat de weggeefactie een antwoord was op het lek bij Just-Eat, eerder deze maand. Wel suggereerde Groen dat zijn grootste concurrent de schade had overdreven ter bevordering van de publiciteit.