Twinkle | Digital Commerce

Grenspostadres.nl: bezorgdienst voor Nederduitsers

2017-11-11
169130
  • 1:16

Nederlanders die vanuit Duitsland bestellingen doen in Hollandse webshops, kunnen hun pakjes voortaan laten afleveren aan de Nederlandse kant van de grens. Grenspostadres.nl mikt op landgenoten die net over de grens een huis kochten in Duitsland.

Deze groeiende groep is nog vrijwel volledig op Nederland georiënteerd en beter bekend met Nederlandse dan met Duitse webwinkels. Grenspostadres.nl wil online-bestellen voor hen goedkoper maken.

Pasje
'Nederduitsers' betalen iets meer (0,75 cent voor een pakje en 0,25 cent voor een brief) dan bestellers uit Nederland, maar veel minder dan mensen die hun pakket op hun Duitse adres willen ontvangen. Overigens komen de kosten voor het verplichte abonnement, ad 14,95 euro per jaar, er nog wel bovenop. Daarvoor krijgen ze een pasje waarmee ze zich kunnen identificeren.

De servicepunten van Grenspostadres.nl, een initiatief van Nederduitser Helena Hoekstra, zitten op de grensovergang of bij tankstations. Behalve op ligging zijn ze geselecteerd op bereikbaarheid en openingstijden.

Garantieaanspraken
Webshoppers die de dienst willen gebruiken moeten bij hun bestelling niet hun huis- maar het grenspostadres opgeven. Daarover meldt de site:  ‘U bent helemaal vrij na uw naam een willekeurig adres op te geven. U kunt vaak ook nog kiezen bij webwinkels of u voor de aflevering een ander adres wilt opgeven. De rekening kunt u dan bv naar uw huisadres laten sturen, maar kan natuurlijk ook naar uw grenspostadres worden verzonden. Voor uw garantieaanspraken maakt dat niet uit. Het gaat dan om de aankoopbon en het garantiebewijs, niet om het adres.’