Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.nl best geteste reisaanbieder online

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:40

Neckermann.nl scoort het best in een gebruikersonderzoek naar online-reisaanbieders. Het vertrouwen in de aanbieder en het voorpretgehalte op de site zijn daarbij doorslaggevend.

Dat stelt WUA! op basis van een Web Performance Scan. Daarin werd een groep respondenten gevraagd een geschikte internetaanbieder te vinden voor een gezinsvakantie naar n van de Griekse eilanden.

WUA! bracht vervolgens de vindbaarheid van de verschillende sites, de doorgaan-score, de gebruiksvriendelijkheid, de informatiewaarde en de persoonlijke voorkeuren van gebruikers in kaart. Op basis daarvan kwam de zogenoemde Web Performance Score tot stand. AchterNeckermann.nl(6,5) bezettenArke.nl(6,1) enGobest.nl(5,8) de tweede en derde plaats.

De lijstaanvoerder, onderdeel van reisconcern Thomas Cook, scoorde gemiddeld op gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde, maar won de slag op de persoonlijke voorkeuren en dan met name door de betrouwbaarheid en de vakantiesfeer die Neckermann.nl ademt. Ook op conversie scoorde de site goed.

WUA_Neckermann

TUI Travel Group
TUI Travel Group is met drie sites te vinden in de top-10, te weten Arke.nl, Gobest.nl enKras.nl. Meer dan 30 procent van de respondenten boekte aan het eind van het surfproces een reis bij een van deze drie sites. Kras.nl wordt lastig gevonden, maar laat op de overige criteria nauwelijks steken vallen, stelt WUA!. Arke.nl deelt de koppositie op het criterium vindbaarheid metJiba.nl(Sundio Group), dat overall lager scoort door achterblijvende conversie.

Peter Langhout
VoorPeterlanghout.nl is dat criterium een groot struikelpunt, aldus WUA!. HoewelPeter Langhoutnet alsNeckermann een grote naamsbekendheid geniet, scoort de site met afstand het laagst op het deelaspect vertrouwen. De conversie was nihil. Klaas Kroezen van WUA!: Het boekingssysteem zorgde voor grote problemen. Bij het daadwerkelijke boeken kregen respondenten veelvuldig foutmeldingen, omdat de website dan pas aangeeft of een accommodatie in een bepaalde periode beschikbaar is. Omdat mede hierdoor geen enkele deelnemer besloot hier een reis te boeken, staat Peter Langhout Reizen ook in de eindranglijst opnieuw met afstand op de laatste plaats.

Independer, KPN, DELA, DSB Bank en Agis
Twinkle publiceerde eerder over andere gebruiksonderzoeken die WUA! opsoortgelijke manier uitvoerde. Independer scoorde het best onder de autoverzekeraars, KPN onder de aanbieders vaninternetabonnementen, DELA onder deuitvaartverzekeraars, DSB Bank onder de verstrekkers van persoonlijke leningenen Agis onder dezorgverzekeraars.


Gerelateerde artikelen: