Twinkle | Digital Commerce

Klusjes.nl wil vervuiling halt toeroepen

2017-05-27
174130
  • [nieuws]
  • 1:12

Klusjes.nl, een nieuwe online-marktplaats voor klussen, gaat vaklieden geld vragen voor iedere reactie op een klusvraag. Hiermee wil het vervuiling, die andere sites zou kenmerken, tegengaan.

Dat schrijft Klusjes.nlin een persbericht over de recentelancering.

De meeste bestaande klussites werken met abonnementen voor vaklieden, waardoor een vertroebelend effect optreedt: Het belang van de vakman is dus zoveel mogelijk biedingen te doen in de hoop dat hij met enkele daarvan succes heeft, schrijft Klusjes.nl.

De aanbieder van de klus krijgt daardoor te maken met spookbiedingen. Het bod wordt ingetrokken zodra hij het aanvaardt, omdat de vakman in kwestie elders al aan de slag kon gaan. Vraag en aanbod raken vervuild en zowel de vrager als de bieder zijn onnodig veel tijd kwijt met het zoeken naar de speld in de hooiberg.

Twee vliegen

Bij Klusjes.nl, waarop nog maar weinig klussen zijn geplaatst, betaalt de vakman in plaats van een abonnement een klein bedrag per bieding. Daarmee slaat de site naar eigen zeggen twee vliegen in n klap: De vaklui zullen hun biedingen selectiever uitbrengen en hun wervingsbudget beter besteden. De ontvanger van de biedingen wordt niet meer overrompeld met spookbiedingen. Klusjes.nl concentreert zich op het aanbieden van een gezonde en overzichtelijke structuur.

Werkspot.nl

De bekendste online-handelsplaats voor klussen isWerkspot.nl, dat zegt teprofiterenvan de recessie. De site verdient aan abonnementsgelden en advertenties en sloot onlangs een samenwerkingmet bouwketen Formido. Eerder sloot Werkspot.nl al deals met Nieuwbouwwoningen.nl, Marktplaats.nl en Jaap.nl.