Twinkle | Digital Commerce

Werkspot.nl profiteert van malaise

2017-05-27
170130
  • 1:31

Waar huizensite Dimo.nl naar eigen zeggen op de fles ging als gevolg van de crisis in de huizenmarkt, profiteert veilingsite Werkspot.nl juist van de malaise. De online-handelsplaats voor klussen gaat zijn diensten onder white label leveren aan Nieuwbouwwoningen.nl.

Nieuwbouwwoningen.nl is een site die alles rond nieuwbouw faciliteert en volgens Werkspot.nl-directeur Joost Gielen een goede ideale plek om zijn dienstverlening uit te breiden: 'Wij willen de vakmensen die bij ons staan ingeschreven en daar maandelijks 29,95 euro abonnementsgeld voor betalen, continu van klussen voorzien', zegt hij in Het Financieele Dagblad.

Kosten en opbrengsten

Werkspot.nl wordt als white label-dienst aaangeboden op de nieuwbouwsite. Volgens Gielen gaan beide partijen eerst even kijken hoe het loopt en bepalen ze pas daarna hoe de kosten en opbrengsten worden verdeeld: 'Dat hangt natuurlijk ook af van wie het meest profiteert van deze samenwerking.'

Aantal klussres toegenomen

Als gevolg van de crisis in de huizenbranche is het aantal beschikbare klussers, vaak zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers), enorm toegenomen. Zagen ze Werkspot.nl voorheen als platform om gaten in hun agenda te vullen of de krenten uit de pap te halen, nu is de site volgens Gielen van groot belang bij het vinden van werk.

Ook vraag neemt toe

De directeur van Werkspot.nl, dat behalve aan abonnementsgelden verdient aan (advertentie)deals met leveranciers van bouwmaterialen, stelt dat ook de vraag naar klussen als gevolg van de crisis in de lift zit: 'Mensen kiezen eerder voor het verbeteren of vergroten van hun huidige huis dan voor verhuizen. En mensen die hun huis wel willen verkopen, laten het nog even schilderen of zetten er nog snel een nieuwe vloer of Ikea-keuken in, om zo hun kans op verkoop te vergroten.'

65.000 klussen

Het aantal klussen op Werkspot.nl nam toe van 10.000 in 2007 tot 30.000 in 2008. Dit jaar verwacht de site 65.000 klussen te plaatsen.