Twinkle | Digital Commerce

Griepepidemie? Ik ga de deur niet uit

2017-05-26
170130
  • 1:19

Mocht er een griepepidemie uitbreken, dan blijf ik gewoon thuis. Ik werk vanuit huis verder en bestel mijn boodschappen op Ah.nl. Volgens mij moet ik dat best lang kunnen volhouden, al zie ik op tegen het dagenlang vermaken van de kinderen (hoelang duurt zo’n epidemie eigenlijk?).

Natuurlijk haal ik wel van tevoren mondkapjes in huis, want die zijn straks nergens meer te koop. Ik moet toch mijn online-bestellingen aannemen aan de deur. Die mondkapjes heb ik trouwens op internet gekocht, want ik heb geen idee waar ik ze in de fysieke wereld kan vinden. Maar oh, oh, wat zijn ze duur!

Ongetwijfeld zijn de mondkapjes wel ergens in een winkel te koop - iets wat niet gezegd kan worden over Tamiflu. Dit is het medicijn dat steeds in beeld komt op televisie, zodra het over de Mexicaanse griep gaat. Tamiflu is in Nederland alleen verkrijgbaar op recept. De huisarts wil het niet preventief voorschrijven. Dat vind ik raar: alsof je geen brandblusser mag kopen omdat er een brandweer bestaat.

Vandaar dat ik ook Tamiflu via internet probeer aan te schaffen. Als eerste zoek ik bij productvergelijkingssites als Kieskeurig.nl en Beslist.nl, maar daar vind ik niets. Google ik op ’Tamiflu kopen’, dan heb ik direct diverse aanbieders te pakken die me dit medicijn best zonder recept willen leveren. De slimste van al deze Tamiflu-aanbieders is de oprichter van Besteltamiflu.nl. Een site die ik overal tegenkom, bestaande uit één simpele html-pagina met een bestelknop. Feitelijk gezien is het gewoon een botte affiliate die doorlinkt naar Dokteronline.com. Maar hiermee verdient die slimme oprichter mooi wél 10 procent commissie over elke bestelling. Dat is scoren! Waarom heb ík dat niet verzonnen?

Deze posting verscheen eerder als column in Twinkle 06-2009