Twinkle | Digital Commerce

Blokker stapt in online-verkoop

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:58

Blokker, een van de iconen uit de Nederlandse winkelstraten, houdt sinds kort een webwinkel in de lucht. De naamgever van de Blokker Group profiteert van de online-retailervaring van zusterketen Bart Smit.

Blokker begon na de zomer van 2008 met de voorbereidingen voor de webwinkel. 'Het meeste denkwerk hebben we zelf gedaan, maar daarnaast hebben we van de kennis gebruik kunnen maken die ze bij Bart Smit al jaren geleden hebben opgedaan', aldus Blokker's logistiek directeur Duco Avis.

Warehousemanagement systeem
Op Logistiek.nl doet Avis uit de doeken hoe het nieuwe verkoopkanaal werd ingepast in het warehousemanagement systeem (afgekort als WMS) van de keten. Dat artikel is ook terug te vinden op deze site.

Assortiment
De producten die op Blokker.nl te koop worden aangeboden, zijn ook af te halen in de winkels van de multichannelketen. Het assortiment in de webshop is wel kleiner; apparaten, tuinartikelen en keukenmessen van Herman den Blijker zijn er wel te koop, in tegenstelling tot bijvoorbeeld glazen, borden en schoonmaakartikelen.

Leen Bakker
Via Bartsmit.com en Intertoys.nl, beide genomineerd voor de morgen uit te reiken Thuiswinkel Awards, verkoopt de Blokker Holding al jaren met succes online. Sinds kort is ook de site van werkmaatschappij Leen Bakker voorzien van een webwinkel.