Twinkle | Digital Commerce

Amazon.com opent deuren met nieuwe diensten

2017-05-27
171131
  • [nieuws]
  • 1:25

Amazon.com gaat digitale boektitels behalve op de eigen e-reader Kindle ook aanbieden op mobiele telefoons. Daarnaast heeft het bedrijf Flexible Payments Service gelanceerd, waarmee webwinkeliers Amazon's betaalsysteem in hun site kunnen integreren.

Met de nieuwe diensten gooit 's werelds grootste webwinkelbedrijf de deuren open en versterkt het zijn aanwezigheid buiten de eigen site Amazon.com, een beweging die het succesvolle Bol.com in ons land ook maakt.

Kindle
Naar verwachting lanceert Amazon.com vandaag de nieuwe versie van zijn Kindle, de e-reader die de stoutste verwachtingen van oprichter Jeff Bezos heeft overtroffen en die in de aanloop naar de afgelopen Kerst al vroeg uitverkocht raakte.

Mobiele boekwinkel
Woordvoerder Drew Herdener van Amazon.com liet zich eind vorige week aan de New York Times ontvallen dat Amazon.com de Kindle-edities van zijn boeken ook wil gaan aanbieden op mobiele telefoons: 'Daar wordt nu aan gewerkt.'

Google Book Search
Door de stap van Amazon.com komen de circa 230.000 titels uit de Kindle-bibliotheek beschikbaar op de mobiele telefoon. Daarmee volgt de webwinkelreus het voorbeeld van Google, dat vorige week de mobiele versie van Google Book Search lanceerde. Daardoor zijn voortaan ongeveer anderhalf miljoen boeken te lezen op onder andere de iPhone en de T-Mobile G1.

Flexible Payments Service
Amazon.com maakte onlangs ook bekend ontwikkelaars gebruik te willen laten maken van zijn betaalinfrastructuur met de lancering van Flexible Payments Service. Via een API kunnen webwinkels het betaalsysteem van Amazon.com, dat per transactie een provisie int, op hun site integreren.

Checkout by Amazon en Amazon Simple Pay
In de zomer van het afgelopen jaar lanceerde Amazon.com ook al twee betaaldiensten voor derden: Checkout by Amazon en Amazon Simple Pay. Met de diensten hoopt Amazon.com een vuist te kunnen maken tegen PayPal van concurrent eBay. 

Bronnen: Nytimes.com, Webwereld.nl