Twinkle | Digital Commerce

Acht manieren om te scoren met online-video

2017-05-26
  • [video]
  • 1:01

Online-video heeft de afgelopen periode een enorme vlucht genomen en is dan ook een terugkerend onderwerp op bijeenkomsten over de toekomst van e-commerce. Het aantal kijkers neemt toe, terwijl de kosten voor het maken en plaatsen van video's afnemen. De marketingopties zijn legio.

Uit onderzoek dat Vovici uitvoerde in opdracht van Internet Retailer bleek in september dat 36,4 procent van de grootste Amerikaanse webwinkeliers online-video aanbood. 17,3 procent van de merchants gaf toen aan binnen een halfjaar met video te komen, een termijn die nu bijna is verstreken. Nog eens 36,0 procent zei binnen een jaar online-video's te zullen vertonen.

Afgaande op de belofte van de webwinkeliers, bieden negen op de tien grote Amerikaanse webshops eind komende zomer video's aan op hun site. Online-magazine Clickz.com, dat aan het onderzoek van Vovici refereert, maakte daarom een overzicht van mogelijke onderwerpscategorieën, toepassingen, profijtelijkheid en metrics omtrent online-video.

Clickz.com stelde onder meer een lijstje op met acht manieren waarop u online-video's kunt inzetten voor de marketing van uw site, inclusief relevante voorbeelden voor webwinkeliers.

Het artikel op Clickz.nl kunt u hier lezen.