Twinkle | Digital Commerce

Lerentassies.com: domein te pakken!

2017-05-26
172128
  • 2:43

Dat is me niet licht gevallen. Ik dacht:  ‘Even domeintje claimen’. Na uren zoeken, werd me duidelijk dat van ‘even’ geen sprake is. Alles wat logisch is, de juiste trefwoorden bevat of gewoon lekker bekt, is al vergeven. Zeker als je zoals ik een .com domein wilt, hier in Noord-Amerika toch de norm. Zelfs Canadese bedrijven geven er de voorkeur aan. Dus ik kon voor mijn gevoel met geen enkele andere extensie een kant uit.

De kernwoorden maar ik mee wilde werken waren ‘leer’ en ‘tassen’. Ofwel in het Engels: ‘leather’ en ‘bags’. Ik probeerde tal van varianten, met streepjes ertussen, met voorvoegsels, met handbags, wat dan ook. Maar het was het allemaal niet. Ook verschillende online traffic-engines die aangeven hoe vaak op welke trefwoorden gezocht wordt hielpen me niet verder. Want eigenlijk duwen die je vooral in de richting van bezetten url’s vol populaire trefwoorden.

Durk Jan de Bruin
Gelukkig had ik de kans via e-mail met Durk Jan de Bruin van mijnWinkel.nl van gedachten te wisselen. Durk Jan is in dit project mentor en sponsor ineen. Hij heeft zijn webwinkelsoftware beschikbaar gesteld zodat ik hier als journalist kan berichten over mijn ervaringen als praktiserend webwinkelier. En tegelijkertijd maak ik natuurlijk handig van zijn kennis gebruik. Want tja, op je bek gaan, is natuurlijk ook leuk voor de kolommen, maar tussendoor succes hebben lijkt me toch ook wel leuk.

Eyeopener
Enfin, Durk Jan adviseert me een niche te zoeken in die leren tassen. Was wel een eyeopener voor me. Natuurlijk weet ik wel dat niche goed werkt online, maar ik dacht met leren tassen al een niche binnen de tassen te hebben. Dus toen ben ik toch maar even dieper in de collectie van Adrian Klis Fine Leathers gedoken. Dat met als doel een noemer te vinden voor een deel van de producten die me dan mogelijkerwijs tot een url zouden leiden. En die truc bleek te werken. Een deel van Ads tassen zijn vervaardigd uit wat in het Engels ‘distressed leather’ wordt genoemd. Dat is dat iets ruwe, natuurlijke donkerbruine leer. Precies waar ook mijn favoriete jas van is gemaakt.

Streepjesvariant
Nu waren mijn trefwoorden dus: ‘distressed leather bags’. Al snel bleek dat www.distressedleatherbags.com bezet was. Maar www.distressed-leather-bags.com was echter vrij. Na wat zoeken kwam ik erachter dat de zonder streepjesvariant weliswaar bezte is, maar te koop wordt aangeboden voor de lieve som van 499 USD. Durk Jan adviseerde me het domein te kopen. Of in ieder geval een bod te doen. Maar ik vond deze investering wat te voorbarig en heb de streepjesvariant geclaimd. Eerst maar eens een paar centen verdienden, bedacht ik me. En dat lijkt me gezien het luxeproduct leren tas en de achteruit hollende economie al een uitdaging worden. Nietwaar?

Ik ben nu in ieder geval klaar om met de feitelijke winkel aan de slag te gaan. Het domein staat klaar om gevuld te worden. Maar mocht er iemand zijn die nog een briljante en beschikbare url voor me weet. Ik houd me aanbevolen! 

Journalist Bart Nagel begint een webwinkel met leren tassen. Vanuit Canada. Onder de noemer Lerentassies.com doet hij, in de papieren Twinkle en op dit weblog, verslag van zijn vorderingen.