Twinkle | Digital Commerce

Lerentassies.com: toch niet distressed

2017-05-26
170130
  • 2:02

Schreef ik even terug nog dat ik me ging richten op distressed leather tassen, nu staat dat op losse schroeven. Distressed leather is dat natuurlijk ogende donkerbruine leer in allerlei tinten. Een deel van het tassen-assortiment van Adrian Klis Fine Leathers uit Alberta, Canada is vervaardigd uit dat leer en dat heeft me steeds het meest aangesproken. Vandaar ook mijn eerst gekozen domeinnaam: Distressed-leather-bags.com.

Gelukkig heb ik het advies naar aanleiding van de eerdere afleveringen in deze serie ter harte genomen en wat extra domeinen geclaimd. Want wat is er aan de hand? Ik zit al even te wachten op de catalogus van de leverancier en dropshipper. Maar dat duurt maar en duurt maar. De reden: Ad is bezig met een vernieuwd assortiment. Met nieuwe soorten leer en bijpassende tassen.

Niet eigentijds
De door mij gekozen niche in zijn assortiment verschuift naar de achtergrond en zal nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Toen ik Ad hierover aan de telefoon had zei hij dat hij steeds meer toekomst ziet in modernere tassen met wat eigentijdsere kleuren. De distressed leren tassen zijn die van het oude westen. Prachtig leer, prachtig vakwerk, maar inderdaad niet eigentijds. Ik vind ze tijdloos en rustiek, maar dat doet er even niet toe. Het gaat een andere kant op en ik moet mee.

Spelen met posities
Nu is dat allemaal niet zo dramatisch als ik het hier doe klinken. Ik probeer ze toch wel te verkopen hoor. Het kost allemaal wel meer tijd. Tijd die ik graag wil gaan steken in het daadwerkelijk opzetten en inrochten van mijn webwinkel. Ik ben voor mijn gevoel wel klaar met de conceptfase en wil gewoon aan de gang. Spelen met posities van producten en webfuncties en het uitproberen van foto’s en teksten om te kijken hoe je bezoekers kunt verleiden iets in dat winkelmandje te stoppen.
Het zijn die aspecten die me in webwinkels altijd enorm gefascineerd hebben en waar ik al jaren met veel plezier over schrijf. Het voelt als tijd voor actie.

Voortgezette voorbereiding
De realiteit echter, is er een van voortgezette voorbereiding. Opnieuw kijken naar domeinnamen. En inspiratie zoeken in webshops met vergelijkbaar assortiment.
Durk Jan stuurde me deze week  een leuke: www.ikzoekeentas.nl. Prachtige site! Strak, uitnodigend en stylistisch. Precies passend bij een modieus item als een leren tas. Plus: hele prettige domeinnaam. Eentje die blijft ‘plakken’ in een hersenpan. Ik was meteen weer domeinnamen aan het checken. Helaas was www.iwantabag.com bezet.

Journalist Bart Nagel begint een webwinkel met leren tassen. Vanuit Canada. Onder de noemer Lerentassies.com doet hij, in de papieren Twinkle en op dit weblog, verslag van zijn vorderingen. Deze blog-posting volgt op twee eerdere berichten:

Journalist wordt webwinkelier - deel 1 (Twinkle 01-2009)
Lerentassies.com: domein te pakken! (blog)