Twinkle | Digital Commerce

Begin een shop, juist nu!

2017-05-26
170130
  • 1:43

Wie ik ook aan de telefoon heb, iedereen vraagt hetzelfde: merk jij er iets van? En we stellen elkaar dan oprecht gerust: nee, nog niets van gemerkt. Crisis? Waar dan? De enige die wat teleurgesteld klonk, is mijn vaste deurwaarder. Ik stuur hem altijd op wanbetalende consumenten af, maar zelfs die zijn er nauwelijks.

De zogenaamde crisis schept intussen een hoop economische duidelijkheid. Bijvoorbeeld: hele boekwerken verschenen de laatste jaren over ‘betrouwbaarheid’. Of winkelen op afstand wel zo maar kan, betalen aan iemand die je helemaal niet kent. Welnu, dank zij onze banken is deze vraag eindelijk in perspectief geplaatst. Ja, het is veiliger is om iets bij een webwinkel te kopen dan bij een bank.

Toen Fortis bijna omviel dacht ik trouwens wel even: stel nu dat je als webwinkelier alle betalingen laat lopen via hun iDeal-system. En je maakt ook nog eens gebruik van de escow-service die ze aanbieden via PayDutch. Ben je dan als winkelier al je geld kwijt dat net ‘onderweg’ was?

Het gaat dus goed in webwinkelland! Diverse berichten wijzen zelfs op groei, juist in deze tijd. Ik kan het beamen. Als fulfilmentbedrijf kreeg ik nog nooit zoveel aanvragen (en voor m’n collega’s geldt uiteraard hetzelfde). Hoe kan dat? De verklaring is wat mij betreft simpel: economische onzekerheid dwingt iedereen om meer aandacht aan het aspect kosten te geven. Het dubbeltje moet nog een keer extra omgekeerd worden. Als je dus denkt aan ondernemen, aan ‘iets verkopen’, dan is een webwinkel een slimme optie. Domweg omdat de overhead zo ontzettend laag is. En: bijna alles is transactie-gerelateerd! Je winkel, hosting, je voorraad, je kassa, je advertentiekosten. Wat je ook nodig hebt om een winkel te runnen, als je het slim aanpakt betaal je het meeste pas nadat je omzet hebt gedraaid.

Dus: heeft de stenen winkel waar u werkt wel last van de crisis? Geen nood! Start zelf een webshop. Want bijna alles wat u nodig heeft kunt u inkopen op basis van die variabele omzetvoorwaarden. Eigenlijk begrijp ik niet waarom iemand überhaupt nog een stenen winkel zou starten, als dat via internet zo gemakkelijk kan. Geïnteresseerd? Kom dan zeker naar de Webwinkel Vakdagen, ik vertel u dan met welke partijen u snel en goedkoop uw eigen shop start.