Twinkle | Digital Commerce

ECI weer in Nederlandse handen

2017-05-26
170129
  • [nieuws]
  • 1:17

De Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood heeft Direct Group Benelux overgenomen van het Duitse Bertelsmann AG. Daarmee wordt het bedrijf eigenaar van ECI Nederland en Vlaanderen, internetconcept Cosmox en uitgeverij The House of Books.

Direct Group Benelux werd afgelopen zomer officieel in de etalage gezet door Bertelsmann AG. ECI-directeur Oktay Erciyaz liet toen aan Twinkle weten dat ECI er goed voor stond en dat veel is gedaan om 'achterstallig onderhoud' weg te werken.

'Focus en ondernemerschap'
In een persverklaring zegt Erciyaz 'bijzonder tevreden' te zijn over de overname: 'Clearwood biedt ECI op lange termijn perspectief omdat ze niet alleen investeren, maar ook actief zijn als directie van de onderneming. Ze hebben eerder bewezen snel focus en ondernemerschap in bedrijven aan te kunnen brengen.'

Transitie
Ton Cieraad en Joost de Koeijer, beide parten bij Clearwoord, hebben per direct plaatsgenomen in de directie van Direct Group Benelux. Erciyaz zal in het eerste kwartaal van 2009 zorgdragen voor een goede transitie naar de nieuwe eigenaar, maar verlaat daarna het toneel. 'Oktay Erciyaz zal een nieuwe uitdaging binnen Betelsmann AG aangaan', aldus het persbericht. Erciyaz zelf weigert te antwoorden op vragen van Twinkle over de overname en de persoonlijke consequenties die ze voor hem heeft.

Plannen
Cieraad zegt de komende weken te zullen gebruiken om de kansen van ECI in de markt te onderzoeken en te bepalen waar Clearwood zijn energie in de toekomst aan gaat besteden. De plannen worden naar verwachting in februari gepresenteerd.

Erciyaz liet afgelopen zomer doorschemeren dat ECI zijn clubmodel mogelijk omgooit en ook online-bestellingen van niet-leden zal aannemen.