Twinkle | Digital Commerce

Amerika maakt zich op voor Free Shipping Day

2017-11-11
170129
  • 0:51

Een groot aantal toonaangevende Amerikaanse online retailers participeert in Free Shipping Day, die aanstaande donderdag voor het eerst wordt gevierd.

Over bestellingen die komende donderdag worden geplaatst brengen de webwinkeliers geen verzendkosten in rekening. Verder beloven ze dat kopers de pakjes gegarandeerd voor eerste kerstdag in huis hebben.

Garen spinnen
In tegenstelling tot Cyber Monday, die door brancheorganisatie Shop.org wordt opgetuigd, is Free Shipping Day een particulier initiatief waar webwinkeliers garen bij kunnen spinnen. Volgens organisator Luke Knowles, die de actiesite Freeshippingday.com opzette, biedt het een laatste kans om voordelig inkopen te doen voor de Kerst.

Amazon.com
Op de nog steeds groeiende lijst met deelnemende webwinkeliers prijken onder meer de namen van Amazon.com, Jcpenney.com Officedepot.com, Overstock.com, Target.com en Zappos.com.

Wel of geen verzendkosten
Free shipping is dit jaar een veelbesproken thema onder webwinkeliers. In het laatste nummer van Twinkle wordt ingegaan op de vraag of webwinkeliers er verstandig aan doen wel of juist geen verzendkosten in rekenig te brengen. Het artikel kunt u hier lezen.