Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats.nl en Pdashop.nl shopping sites van het jaar

2017-05-26
170130
  • 0:49

Marktplaats.nl en Pdashop.nl zijn bij de Website van het Jaar-verkiezingen aangewezen als populairste respectievelijk beste shopping site van Nederland.

De Nederlandse verkiezing voor Website van het Jaar werd voor de tweede keer in successie georganiseerd door MetrixLab. Op de site Onlineawards.nl brachten consumenten ruim anderhalf miljoen stemmen uit in een totaal van 18 categorieën.

Inhoud, navigatie en ontwerp
Marktplaats.nl sleepte binnen de categorie shopping sites de meeste stemmen in de wacht. Stemmers konden hun favoriet vervolgens beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp, op basis waarvan de beste site per categorie werd aangewezen. In het geval van de shopping sites viel de eer te beurt aan Pdashop.nl, onderdeel van het nog altijd zelfstandig opererende Coolblue.

Integreren
Op eDay werden in september ook al prijzen uitgereikt voor de Website van het Jaar. Frans-Anton van Gils, projectmanager Website van het Jaar bij MetrixLab, zegt gesprekken te voeren met Emerce om beide verkiezingen te integreren: 'Het zou mooi zijn als we ze in de toekomst kunnen samenvoegen.'