Twinkle | Digital Commerce

Online hypotheekoffertes allesbehalve gemeengoed

2017-05-26
  • 0:46

Slechts een handvol Nederlandse hypotheekverstrekkers biedt de mogelijkheid online een offerte op te vragen, blijkt uit de WebExcellence Benchmark 2008.

Daarin heeft DCE Consultants de online toegankelijkheid en functionaliteit van 27 hypotheekverstrekkers in kaart gebracht. Alleen bij Aegon, SNS Bank, Zwitserleven, Bank of Scotland en MoneYou is het mogelijk online een offerte aan te vragen. Van de twee laatst genoemde hypotheekverstrekkers krijgt de klant na aanvraag direct een terugkoppeling.

Informatie, transactie, interactie
Hoofdconclusie van de benchmark is dat hypotheekverstrekkers hun informatieaanbod meer zouden moeten afstemmen op de persoonlijke behoefte van de klant. Behalve in informatieverstrekking en transactiemogelijkheden blinken de meeste aanbieders volgens DCE ook niet uit in opties tot interactie met de klant.

Levensverzekeraars
Onlangs maakte DCE soortgelijke bevindingen openbaar over aanbieders van levensverzekeringen. Geen enkele van de onderzochte levensverzekeraars biedt de optie online een product af te sluiten. Volgens het adviesbureau missen aanbieders van complexe financiële producten de kansen de er weldegelijk voor hen liggen.