Twinkle | Digital Commerce

'Transactie doorslaggevend voor zorgverzekeraars'

2017-05-26
170133
  • [nieuws]
  • 0:47

DCE_zorgverzekeraarsDoor goede transactiemogelijkheden te bieden op hun websites, onderscheiden CZ, Agis en FBTO zich van de andere zorgverzekeraars in Nederland.

Dat concludeert DCE Consultants op basis van zijn WebExcellence Benchmark 2008, waarin behalve transactiemogelijkheden ook het bereik, de ergonomie, de informatievoorziening en mogelijkheden tot interactie onder de loep zijn genomen.

Cruciaal
De online-dienstverlening van CZAgis en FBTO komt als beste uit de bus, door de sterke focus op transacties. Die zijn volgens DCE cruciaal in de sterk concurrerende markt waarin zorgverzekeraars zich tegenwoordig begeven. Het managementadviesbureau concludeert: 'Online transactiemogelijkheden zijn bepalend voor het winnen van de nieuwe generatie consumenten. De nieuwe consument wil gemak en kwaliteit. Toch maakt slechts 21 procent van de zorgverzekeraars hier actief gebruik van. Zorgverzekeraars scoren wel hoger dan vorig jaar, maar het blijft een kritiekpunt voor de meeste van hen.'

WebExcellence Benchmark
DCE legde in zijn WebExcellence Benchmark 2008 ook de online-dienstverlening van levensverzekeraars, hypotheekverstrekkers en inkomensverzekeraars onder de loep.