Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe online shopping community 42hrsclub.com

2017-05-26
  • 1:31

Kort na de lancering van Shopvip.com openen de deuren van alweer een nieuwe online shopping community in Nederland: 42hrsclub.com.

Aanstaande vrijdag vindt de eerste sale plaats op de site 42hrsclub.com, die al wel in de lucht is. Het concept heeft veel weg van dat van voorloper Shopvip.com; Beide sites werken met een ledenmodel en bieden merkartikelen gedurende een afgebakende periode tegen korting aan. Bij de nieuwe shopping community duurt iedere sale 42 uur, zoals de naam al doet vermoeden. De merken Kuyichi, Evisu en Puma participeren in ieder geval.

Status
Om in aanmerking te komen voor de kortingen, die op 42hrsclub.com kunnen oplopen tot 80 procent, dienen webshoppers zich aan te melden. Door aankopen te doen en andere leden te werven, kunnen ze de status van hun lidmaatschap opwaarderen. Zo komen gouden leden in aanmerking voor hogere kortingen dan zilveren leden, die bijvoorbeeld weer eerder toegang kunnen krijgen tot een sale dan bronzen leden.

Sample sales
'De merken kunnen zelf aangeven wie ze toegang willen verschaffen tot de online verkoop', aldus Ingmar Creutzburg, retailconsultant en initiatiefnemer van 42hrsclub.com. 'Dat geldt vooral voor sample sales, die wij als eerste in Nederland online aanbieden. Samples sales vinden normaal gesloten plaats achter gesloten deuren op winkellocaties.'

Overvoorraden
In minimaal een vijfde deel van de uitverkopen op 42hrsclub.com moet het gaan om zulke sample sales, is de doelstelling. In de rest van de gevallen verkoopt de shopping community 'overvoorraden' van merkfabrikanten, aldus Creutzburg, die begin dit jaar begon met de ontwikkeling van het concept.

Geen uithangbord
Een bekend uithangbord, zoals Shopvip.com heeft in de persoon van stylist Bastiaan van Schaik, heeft de nieuwe community niet. 'Bewust', aldus Creutzburg. 'Ons merkenportfolio wordt heel breed. Een bekende Nederlander kan die verschillende merken niet allemaal belichamen. We doen alles in samenspraak met de merken die we bieden en we gebruiken ook hun fotografie bijvoorbeeld. Het zijn de merken die we verkopen die het merk 42hrsclub.com moeten laden.'