Twinkle | Digital Commerce

Vente-exclusive.com neemt activiteiten Snapstore over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Vente-exclusive.com gaat verder met Snapstore.nl en Snapstore.be, online shopping communities van het Belgische Famous Clothes. Daarmee drukt (het eveneens Belgische) Vente-exclusive.com een nog grotere stempel op flash sales in de lage landen.

De beide betrokken partijen delen het nieuws in een persverklaring. Een overnamesom wordt daarin niet gecommuniceerd. Snapstore blijft ‘voorlopig’ actief onder dezelfde naam. Uitstaande orders worden gewoon verzonden en voor bestaande klanten verandert er vooralsnog niets. Uit het persbericht: ‘Dankzij de overname door Vente-exclusive.com genieten zij heel binnenkort van een nog grotere keuze uit honderden mode-en lifestylemerken mét hoge kortingen.’

Fysieke outlets
Verkoper Famous Clothes, groot geworden met fysieke outlets onder de vlag van Cameleon, kampt met flinke financiële problemen. Het bedrijf zag de overgenomen Nederlandse online winkelclub ShopVIP afgelopen zomer failliet gaan, nu stoot het de overige online activiteiten af. Famous Clothes gaat zich concentreren op de outlets in de Belgische plaatsen Woluwe en Genval.

FashionQlub versus Vente-exclusive.com
ShopVIP kreeg afgelopen zomer een doorstart bij FashionQlub, dat onlangs de activa van de failliete webwinkels Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 overnam. Het bedrijf, waarin Sanoma een belang heeft, houdt ook nog een aantal andere shopping clubs in de lucht. Concurrent Vente-exclusive.com claimt het marktleiderschap in besloten webverkopen in de Benelux. Bij het bedrijf staan meer dan 3 miljoen leden geregistreerd. Vorig jaar werd Vente-exclusive.com verkozen tot de beste webwinkel van België en tot de beste logistieke webshop van Nederland.