Twinkle | Digital Commerce

42hrsclub gaat op in ShopVip

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

FashionQlub heeft fashion community 42hrsclub.com uit de lucht gehaald. De site verwijst voortaan naar Shopvip.com. Abonnees van 42hrsclub verhuizen automatisch mee naar die flash sale site, is hun in een mail duidelijk gemaakt.

‘Je account is overgeschreven naar shopVIP. Je hoeft hier zelf niets voor te doen’, krijgen de mensen uit het adressenbestand van 42hrsclub te lezen. ‘Je bestelhistorie en gegevens zijn automatisch overgezet naar je nieuwe account. Als onderdeel van shopVIP kunnen we jou nóg hogere kortingen op nóg meer merken bieden!’

Flash sale pioniers
ShopVIP en 42hrsclub waren vanaf eind 2008 concurrerende pioniers op het gebied van flash sales in Nederland. In zulke uitverkopen kunnen geregistreerde webshoppers merkproducten aanschaffen tegen tientallen procenten korting. Voor fabrikanten vormen de communities een interessant outletkanaal, buiten het oog van Google. Het Franse Vente-privee.com, inmiddels ook al jaren actief in Nederland, was de wegbereider.

FashionQlub
Vorig jaar kwam ShopVIP na een faillissement in handen van FashionQlub, dat daarvoor al eigenaar was geworden van 42hrsclub. Nu zijn de twee communities samengevoegd. Sanoma heeft een belang in FashionQlub, waar onder andere ook Goeiemode.nl en Vault79 onder vallen.