Twinkle | Digital Commerce

Hij is er: de free shipping index

2017-05-26
  • 0:58

Omdat free shipping nu eenmaal zo'n heet thema is in het lopende Amerikaanse vakantieseizoen, heeft het weblog This Week In Etail een 'free shipping index' gelanceerd, die wekelijks wordt geupdate.

Amerikaanse webwinkeliers wringen zich in allerlei bochten om free shipping aan te kunnen bieden. Het is met afstand het populairste promotiemiddel onder consumenten, zeker in tijden van financiële krapte, zo bleek onder andere uit de Holiday Strategy and Planning Guide van Shop.org.

Op Thisweekinetail.blogspot.com wordt wekelijks de vinger aan de pols gehouden: welke van Amerika's grootste webwinkels bieden - met of zonder condities - free shipping aan? Uit de laatste update blijkt dat slechts zes webwinkeliers unconditional free shipping aanbieden. Het zijn Zappos, Blue Nile, Famous Footwear, Nine West, GNC en Road Runner Sports.

In het vorige nummer van Twinkle schreef Geert-jan Smits al over de voorbereidingen die u als Nederlandse webwinkelier kunt treffen om goed te scoren rond de feestdagen. Dat verhaal kunt u hier lezen. Mocht u zelf free shipping aanbieden, dan kunt u hier lezen hoe u daarmee kunt pronken.

In het komende nummer van Twinkle - dat verschijnt op 4 december - aandacht voor Nederlandse webwinkels en verzendkosten.