Twinkle | Digital Commerce

Geen Kindle voor de kerst bij Amazon.com

2017-05-26
170131
  • 0:54

Webshoppers die een ander een Kindle cadeau willen doen voor de kerst hebben pech. Door de onverwacht grote vraag is de elektronische boekenlezer niet meer te bestelllen bij Kindle-producent Amazon.com.

'Due to heavy customer demand, Kindle is sold out', aldus Amazon.com. Wie de e-reader wil bestellen kan er een reserveren. Daarbij geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. De eerste Kindle's zullen volgens Amazon.com pas na de 24e december bij het webwarenhuis arriveren.

11 tot 13 weken

Alleyinsider.com merkt echter terecht op dat Amazon.com op dezelfde pagina laat weten dat het 11 tot 13 weken zal duren eer de eerste Kindle's zullen worden verscheept. Tegen die tijd is het eind februari. Dat zou betekenen dat Amazon.com zich danig op de populariteit van zijn vorig jaar gelanceerde e-reader heeft verkeken.

Stoutste verwachtingen

Jeff Bezos, oprichter van Amazon.com, liet begin deze maand al weten dat de verkoop van de Kindle zijn stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Een op de tien boektitels die het webwarenhuis zowel in fysieke als in digitale vorm aanbiedt, wordt verkocht in het Kindle-format.