Twinkle | Digital Commerce

DHL en Kiala lanceren nieuwe diensten

2017-05-26
170130
  • 1:41

Met nieuwe diensten hopen DHL en Kiala hun aandeel in de markt voor pakketverzorging te vergroten. DHL For You is een service voor consumenten en kleine webwinkeliers, die feitelijk wordt verzorgd door SelektVracht. Kiala gaat overal in Europa aan huis bezorgen.

Na een pilotfase van ruim een halfjaar wordt DHL For You nu officieel gelanceerd. De dienst is bedoeld voor de verzending van maximaal tien pakketjes, die niet meer dan 10 kilo per stuk mogen wegen. Daarmee mikt het postbedrijf voor het eerst op consumenten en kleine webwinkeliers. Voor grotere verzendingen wordt verwezen naar Selektvracht MKB.

Versturen vanaf huis
Een gebruiker van DHL For You kan ervoor kiezen de pakjes te laten bezorgen op het thuisadres van de ontvanger of bij een van de ruim vijfhonderd DHL Servicepoints in Nederland. Voor de verzending kan hij de pakjes afleveren bij zo'n servicepunt, maar hij kan de pakjes ook vanaf een huisadres versturen. Daarvoor moet hij op internet aangeven dat er pakjes bij hem thuis kunnen worden afgehaald. 'Hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper je uit bent', vat commercieel manager Hans Dijkzeul samen. Gecommuniceerde speerpunten van de nieuwe dienst zijn gebruiksvriendelijkheid en lage tarieven.

Andere discipline
DHL For You is in de markt gezet door Selekvracht, waarbij ook de levering aan consumenten is ondergebracht. Dat houdt verband met de ervaring die Selektvracht heeft met het leveren op huisadressen. 'Een heel andere discipline dan de b2b-markt', aldus Dijkzeul. Waarom wordt de nieuwe dienst dan onder de vlag van DHL geïntroduceerd? Dijkzeul: 'DHL heeft een grotere naamsbekendheid onder consumenten. Het roept een gevoel van snelheid en betrouwbaarheid op. "Selektvracht For You" bekt ook minder.'

Kiala
Ook Kiala, dat in verschillende Europese landen winkelnetwerk voor pakkettransport heeft opgezet, breidt zijn dienstverlening uit. Een samenwerking met DPD maakt het voor consumenten en webwinkleirs mogelijk pakketjes op alle adressen in Europa te laten afleveren. Tot op heden konden pakketten alleen van het ene naar het andere Kiala-punt worden gestuurd.

Meer over de nieuwe dienst van Kiala verschijnt in Twinkle nummer 9, die morgen bij abonnees op de mat valt.