Twinkle | Digital Commerce

Bestbuy.nl en Bestbuy.eu in handen van Dixons

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:27

Best Buy maakte onlangs bekend in 2009 winkels in Europa te gaan openen. Verwacht wordt dat de Amerikaanse elektronicareus hier ook online actief gaat worden. Complicerende factor: elektronicaketen Dixons heeft de domeinnamen Bestbuy.nl en Bestbuy.eu in handen.

Al in mei van dit jaar werd duidelijk dat Best Buy samen met het Briste Carphone Warehouse de Europese markt gaat betreden. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat de eerste stappen in het komende jaar zullen worden gezet. Vooral Media Markt, op dit moment marktleider in de Europese markt voor consumentenelektronica, lijkt de borst nat te kunnen maken voor de Amerikaanse nummer één.

Bestbuy.com
In tegenstelling tot Media Markt houdt Best Buy met Bestbuy.com wel een webwinkel in de lucht. Het is een van de grootste online retailers in de Verenigde Staten en bezet de 12 plek in de Top 500 van Internet Retailer.

Troeven in handen
Hoewel nog niet duidelijk is of Best Buy in Europa online gaat verkopen en niet zeker is of de keten ook in Nederland gaat opereren, lijkt Dixons goede troeven in handen te hebben. De elektronicaketen, die zelf ook een webwinkel heeft, heeft de URL's Bestbuy.eu en Bestbuy.nl in het bezit. Ook zou het bedrijf de Europese merknaam 'BestBuy' in de Benelux en Europa hebben gedeponeerd.

Puur toeval
Volgens algemeen directeur Bart van Westreenen van Dixons berust een en ander op puur toeval. Tegen Webwereld zegt hij dat de merknaam BestBuy al vijftien jaar geleden is gedonopeerd en dat de URL's al zo'n anderhalf jaar actief zijn. Op de sites wordt slechts één product aangeboden, dat wel steeds wisselt, een concept dat succesvol wordt gehanteerd door het Nederlandse iBood.

'Geen BestBuy'
Volgens Van Westreenen is de oplossing voor een eventueel conflict simpel: 'Ze moeten het gewoon wat anders gaan noemen, maar geen BestBuy.'