Twinkle | Digital Commerce

Vrouwen sociaal stukken actiever

2017-05-26
170130
  • 0:51

Een ruime meerderheid van de profielen op sociale netwerksites is aangemaakt door een vrouw. Rapleaf onderzocht veertien netwerken en alleen op LinkedIn zijn mannen het sterkst vertegenwoordigd. Nog wel.

Voor het onderzoek nam RapLeaf een kleine vijftig miljoen profielen onder de loep, waarvan negetig procent is aangemaakt door een Amerikaan. De sociale netwerken uit het onderzoek zijn Bebo, BlackPlanet, Classmates, Facebook, Flickr, Flixster, Friendster, Hi5, LinkedIn, Multiply, MySpace, MyYearbook, Perfspot en Tickle.

Het is de vraag hoe lang het zakelijke netwerk LinkedIn nog een uitzondering zal vormen op de regel dat vrouwen in overtal zijn; in de oudere leeftijdscategoriën zijn mannen met afstand het sterkst vertegenwoordigd, maar van onderaf is het verschil praktisch te verwaarlozen. Een toenemend aantal vrouwen is bovendien zakelijk actief.

Uit het onderzoek blijkt verder dat meisjes/vrouwen tussen de 14 en 24 jaar sociale netwerken domineren en dat ze gemiddeld meer vrienden hebben dan mannen. Daar staat tegenover dat onder de 35-plussers mannen weer makkelijker vrienden vinden.

Bron: Hyped.nl