Twinkle | Digital Commerce

Reviews en ratings op Goudengids.nl

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:06

Goudengids.nl biedt gebruikers voortaan de mogelijkheid reviews achter te laten over bedrijven. Ook kunnen ze hun waardering uitspreken door één tot vijf sterren aan een bedrijf toe te kennen.

'Met onze reviews en ratings-functionaliteit voorzien we in de groeiende behoefte van consumenten aan extra aankoopinformatie. De ervaringen van anderen in combinatie met lokale bedrijfsinformatie maakt het vinden van de juiste aanbieder van een product of dienst nog gemakkelijker', aldus Ian Harrison, algemeen directeur van uitgever Truvo Nederland.

Truvo heeft de ambitie Goudengids.nl, dat precies een jaar geleden werd vernieuwd, uit te laten groeien tot 'het centrale platform met consumentenervaringen en -waarderingen in alle sectoren'. Harrison: 'Op dit moment is deze vorm van digitale mond-tot-mond reclame verspreidt over verschillende gespecialiseerde websites. De focus van de meeste van deze sites ligt op de kwaliteit van producten. Goudengids.nl biedt de consument een plek op het internet waar ervaringen kunnen worden gedeeld over de dienstverlening van bedrijven, zoals advocaten, aannemers en verhuizers.'

De ratings zijn direct zichtbaar op de resultaatpagina van Goudengids.nl. Reviews zijn terug te vinden op de detailpagina van het gevonden bedrijf. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen hun mening geven. Op basis van ervaringen in België verwacht Truvo 750 tot 1000 nieuwe reviews en ratings per maand. Om misbruik te voorkomen worden alle meningen dagelijks gecontroleerd op onder andere kwetsende en discriminerende uitingen.