Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe metazoekmachine voor huizenmarkt

2017-11-09
170130
  • 1:00

Huizenzoeker.nl is de volgende in de toch al lange lijst met huizensites. De nieuwkomer, een initiatief van de makers van autozoekmachine Gaspedaal.nl, plaatst het woningaanbod van reeds bestaande huizensites door.

Het doel van Huizenzoeker.nl is de woningmarkt transparanter te maken, een claim die veel andere woonsites overigens ook leggen. Directeur Jan-Willem Tusveld: 'We zijn niet bezig een concurrent van Funda te creëren. Dat doen sites als Zuka en Jaap.nl al. Wij willen een kwalitatief en actueel woningaanbod bieden, dat tot stand komt door een grote groep woonsites te spideren.'

Huizenzoeker.nl verwijst geïnteresseerde woningzoekenden door naar de site waarop de woning is gevonden. Daar kan hij terecht voor meer informatie. Tusveld denkt daarom dat bestaande woonsites niet hoeven te vrezen voor de entree van de nieuwe metazoekmachine, die hoopt te verdienen aan advertenties van onder andere hypotheekverstrekkers.

De vermeldingen van gespiderde koop- en huurwoningen op Huizenzoeker.nl zijn voorzien van kleinere foto's, kortere beschrijvingen en aangepaste adresgegevens. Zo probeert Tusveld binnen de grenzen van de wet te blijven opereren. 'Gelukkig kunnen we op dit punt beschikken over de ervaringen die we met Gaspedaal.nl hebben opgedaan. We hebben een kort geding tegen Wegener natuurlijk niet voor niets gewonnen.'