Twinkle | Digital Commerce

'Amerikaanse webaankopen straks nog aantrekkelijker'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:02

amerikaaNog voor het einde van dit jaar wordt het via internet kopen van artikelen in de Verenigde Staten een stuk voordeliger. De drempel voor btw wordt verhoogd.

Op dit moment is kopen in de Verenigde Staten al interessant vanwege de lage dollarkoers. Per 1 december wordt dit nog aantrekkelijker, meldt de Financiële Telegraaf. Op producten die duurder zijn dan 22 euro wordt nu nog btw, accijnzen en invoerrechten geheven. Maar op 1 december wordt die drempel verhoogd tot 150 euro (238 dollar). Wie onder dit bedrag blijft, wordt niet aangeslagen.

Volgens de krant is deze wijziging nog relatief onbekend. Hoewel de douane het officieel ontkent, wordt nu al een oogje dichtgeknepen als Nederlanders via internet producten tot 150 euro in de VS of in andere landen bestellen. Mensen die naar een niet-EU-land reizen, kunnen nu voor 175 euro belastingvrij meenemen. Dit drempelbedrag gaat in december omhoog naar 430 euro of 683 dollar.

Er zijn tal van manieren om via internet iets in Amerika te bestellen, maar lang niet alle bedrijven leveren rechtstreeks aan Europa. De makkelijkste manier is om via een Nederlandse tussenpersoon te bestellen. Die rekent wel een provisie van 15 procent, aldus De Telegraaf.