Twinkle | Digital Commerce

Bol.com sleept Effie in de wacht

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:40

Bol.com heeft gisteren een zilveren Effie ontvangen voor zijn campagne voor tweedehands boeken. De campagne droeg er mede aan bij dat Bol.com zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot grootste verkoper van gebruikte boeken in Nederland.

De prijs werd gisteravond uitgereikt in het Tuschinski theater in Amsterdam. De Effies gelden als de Oscars van de reclamewereld. Bol.com was het enige internetbedrijf op de lijst van 16 genomineerde campagnes. Vorige maand nog won de online mediawinkel een Esprix Award voor de campagne.

Bol.com stelde vorig jaar april het platform open voor externe verkopers van tweedehands boeken. Binnen een jaar werden meer dan een half miljoen boeken verkocht. Bureau Etcetera bedacht de campagne.